Неверојатно :) Што се можете да направите со старите ауто гуми?! :)

21 октомври, 20110
6

Неверојатно но вистинито! Погледнете што се може да се направи со старите гуми!

Гумените пневматски гуми се создадени од страна на Џон Бојд Данлоп во 1887 година, првично наменети за велосипедот на својот син, а покасно и хит во светот. Денеска се произведуваат повеќе од една милијарда гуми секоја година. Тоа претставува проблем бидејќи е потребно навистина долго време за гумата да се распадне. Меѓута луѓето веќе почнаа да изнаоѓаат начини како тоа да бидат употребени старите гуми и од нив да се направи нешто корисно, а истовремено да се заштити животната средина од загадување. Прекрасно!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi