Облечена во листови од салата, промовира вегетаријанство во Кина

10 јуни, 20110
news_4674

Поради капањата која ги промовира предностите на вегетаријанската исхрана, кинеската актерка Гао Јуаниуан се замотала во фустан од зелена салата.

Борците за правата на животните (Пета) ја облекле младата актерка во елегантен фустан од салата да ги поттикнат кинските потрошувачи да ја бираат храната без месо.

Кина ја золемила потрошувачката на месо во последните четири децении, откога животниот стандарт е зголемен.  Џејсон Бејкер, потпретседателот на Пета во Азија, изјавува дека потрошувачката на месо е огромна и има негативни последици.

– Потрошувачка по глава на жител во Кина се уште е пониска отколку во западниот свет, но тоа се менува. Како потрошувачката расте, така се зголемуваат болестите поврзани со конзумирањето на месо: рак и срцеви болести, изјавува Бејкер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma