Онлајн деби на .ххх

19 април, 20110
XXX-Domains

Првите .ххх сајтови се појавија и поркај забелешките. ICM регистар, компанија која е задолжена да ги работи новите домени, вели дека .ххх ќе бидат достапни само за возрасната порно индустрија. За сега, новите сајтови како porn.xxx, sex.xxx и xxx.xxx, не нудат ништо повеќе значително од повеќето .ххх домени. Интернет корпорацијата за доделени имиња и бројки, даде зелено светло на новите тројни ххх суфикси минатиот месец, покрај мислењата од порно индустријата, кои стравуваат дека работите ќе се олеснат многу повеќе за цензорите.

Порнографискиот суфикс прв пат беше предложен во 2000 година и одобрена од ICCAN во 2005 година, но планот тогаш беше блокиран од администрацијата на Буш, по лобирањата од христијанските групи.  ICM за стартот  на онлајн .ххх сајтовите изјавиле дека новите наставки .ххх ќе овозможат поголема доверба и сигурност за корисниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi