Опасноста од сонцето!

13 јуни, 20110
1ubavina

Навреме заштитете се од сонцето и штетните ефекти од него, преку соодветна грижа и употреба на производи кои ќе ви помогнат во тоа. Прекумерената изложеност на сонце може да и наштети на вашата кожа и коса, затоа прочитајте ги овие неколку корисни совети.

Прекумерената изложеност на сонце и неговите штетни ултравиолетови зраци и радиацијата од нив е причинител број еден за појава на алергии, оштетувања на очите, забрзано стареење па дури и рак на кожата.

Пред секое излегување на сонце намачкајте се со крема со највисок заштитен фактор. Практикувајте да носите облека со светли бои и материјали кои се пријатни за кожата, а не предизвикуваат потење.

Особено бидете внимателни со младежите. На лето изложеноста на сонце, може да предизвика проблеми кај оние кои имаат голем број на младежи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma