Откриени кондоми стари два века

21 јуни, 20111
kondomi stari

Верувале или не кондомите постоеле уште пред два века. Истражувачите од градот Толедо во Шпанија пронашле два кондома помеѓу страните на една книга.

Овие кондоми датираат од 1814 година, а направени се од животинска кожа. Иако оваа вест ги изненади многумина, истражувачите велат дека кондомите биле користени уште во 15 век.

Тие биле правени од најразлични материјали како што се: животинска кожа, црева, хартија, а денес се прават од латекс.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dsdxei7YPhg

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi