Ова ли е тоа што Ви треба?! Сината Лагуна…најпосетената атракција во Исланд! Тоа е тоа! :))

24 октомври, 20110
iceland-13

Сината Лагуна е геометрална бања, која е најпосететената атракција во Исланд. Топлата вода е богата со минерали како силка и сулфур и капењето во Сината Лагуна пред се е за да им помогне на луѓето кои страдаат од некој вид на кожно заболување. Температурата во капечката и пливачката ареа на лагуната во просек изнесува 37-39 целзиусови степени.

Лагуната се храни со водените извори на геотермалната централа Свартсенги, и се обновува на секои два дена. Потоа оваа вода во лагуната ја користат туристите за рекреација или луѓе за здравствени потреби итн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi