Пазете се од мејловите кои содржат снимки од убиството на Бин Ладен

5 мај, 20110
osama-bin

Соопштението од службите на FBI, ги предупредиле сите корисници на “mail” дека преку фотографии или видео снимки од убиството на Бин Ладен, се кријат вируси.

Американската федерална полиција во своето соопштение потврдиле дека овие мејлови може да содржат вируси во “Attachments”, објавил францускиот весник “Figaro”. На овој начин може да се дојде до кражба на лични податоци или пак заразување на вашиот компјутер со вируси.

ФБИ препорачува на сите корисници на интернет да ги активираат безбедносните подесувања на социјалните веб мрежи, со цел да се ограничи несакано објавување на линкови до интернет страници со нивните профили.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi