Пенкало од 5 метри

7 април, 20110
Пенкало од 5 метри

Еден наставник од Хајдербад, Индија создал огромно налив-перо пенкало со цел да ја подигне свеста во земјата за задолжителното образование. Пенкалото е изработено од бакар тешко е скоро 40 килограми, а високо скоро 5 метри. Пенкалото е издизајнирано и ќе биде поклонето на премиерот на Индија. Изработката на самото пенкало го чинело учителот некаде околу 5500 долари.

http://www.youtube.com/watch?v=VvMP6ebB87w&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma