Пет интересни факти за оргазмот

26 декември, 20110
Orgasm-for-good-health-sex-for-good-health

Оргазмот сам по себе е многу интересен и секогаш го привлекува вниманието на луѓето, затоа што е едно од најубавите искуства. Ви претставуваме пет интересни факти кои сигурно не сте ги знаеле за оргазмот.

Оргазмот предизвикува лош здив
Гинеколог Теодор Хендрик ван де Велде дошол до заклучок дека оргазмот предизвикува лош здив кај некои жени. Причината за ова е ненадејниот пад на имунитетот по оргазмот, па „оргазмичниот“ здив трае околу еден час.

Животните доживуваат посилни оргазми од луѓето
Животинскиот оргазам е поинтензивен и трае многу подолго отколку кај луѓето. На пример, кај свињите оргазмот трае 30 минути.

Невообичаени оргазми
Некои луѓе можат да го доживеат оргазам само со масажа на веѓите или лактите или дури и со четкање на забите. Познато е дека жените имаат повеќе сексуален потенцијал од мажите и дека се способни да доживеат „ментален“ оргазам.

Константна сексуална возбуда
Сара Кармен страда од нарушување кое предизвикуба  постојана сексуална  возбуденост. Сара доживува 150 до 200 неконтролирани оргазми во еден ден, што е резултат на прекумерна протокот на крв во нејзините гениталии.

Мастурбацијата ја зголемува плодноста
Редовната мастурбација ги зголемува шансите за бременост. Експертите тврдат дека со тоа генетскиот материјал останува свеж и е подготвен за оплодување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma