Потребни состојки:
1 кг. Кори
5 јајца
250 мл. кисела павлака
300 гр. шунка
300 р. Кашкавал
300 гр. шампињони
сусам
Припрема:
Изматете ги јајцата со киселата павлака. Во таа смеса додадете ја сецканата шунка, ренданиот кашкавал. Печурките издинстајте ги со малку масло, па оставете ги да се изладат, исецкајте ги и додадете ги во смесата.
Земете четири кори, премачкајте ги со смесата и свиткајте ги во ролат. Повторете ја постапката се додека не ги потрошите состојките.
Ролатите ставете ги во намрсена тава и одозгора попрскајте со сусам. Печете на температура од 220 степени околу 30 минути, односно се додека питата не добие златно румена боја. Добар апетит!