Плажите и комплексите на Туркс и Каикос

21 декември, 20110
naslovna

Туркс и Каикос Островите се британска територија и се дел од прекуокенската територија на Европската Унија. Тие претставуваат две групи на тропски острови на Карибите, поголемиот е Каикос, а помалиот е Туркс. Тие се познати по својот туризам и тоа што се финансиски центар. Овие острови се блиску до Бахамите, но се политички одвоени од нив и претставуваат посебен ентитет. Вкупниот број на жители е околу 45.000. Погледнете ги фотографиите од ова неверојатно тропско место.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma