Подмладувајте се природно

3 јуни, 20110
beautiful-body

Кој од нас не пати од промената на кожата? Во неа после 20 години веќе се намалува призводството на киселина која и дава влажност и младешки изглед и синтеза на еластични влакна и колаген кој и дава еластичност, а се зголемува голем број на слободни радикали кои го забрзуваат стареењето.

За среќа, напредокот во медицината и молекуларната биологија ни овозможи подобри методи, меѓу кои е и мезотерапијата.

Лекот се вбризгува директно во мезодерм, во средниот слој на кожата со матични клетки со што кожата се обновува. Лекот така делува локално и ги доведува на минимум несаканите ефекти.  Со посебни инструменти и микроигли се повеќеструки убодите со длабочина од 1 до 4мм се вбризгуваедна или повеќе активни супстанции, кои ги стимулираат бавните физиолочки пороцеси на кожата. Предноста на мезотерапијата е и тоа што е потполно безболна и нема потреба од анестезија, таа може да го реши и проблемот со целулитот, бидејќи се вбризгуваат директно во мезодермот средствата за подобрување на микроциркулација и за намалување на маснотиите. Се применува и за ситни брчки на лицето, вратот, деколтето, комбинирајќи витамини, супстанции за подобрување на циркулацијата и стимулира регенерација на кожата.

Оваа метода во светот буди се поголем интерес и ентузијазам, а за да резулатите бидат задоволувачки, важно е правилно да го дијагностицирате проблемот, да примените само средства кои се дозволени и безбедни за интрадермална примена и се комбинираат за со други видови на терапија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi