Полицајците од Аризона пронашле високо опремен тунел за дрога

10 мај, 20110
mexicantunnel

 

Подземното шверцување на дрога се одвива низ тунели, а последниот кој го пронашле полицајците од Аризона бил опремен со светла, пумпи за вода и вентилација.

Инспекторите пронашле високо софистициран тунел за дрога кој го поврзува Мексико и Аризона. Поточно се протегал под границата меѓу овие две земји. Неговата должина изнесува 76 метри.

Тунелот бил поврзан со една напуштена зграда во Noglaes, Аризона и бил длабок 4,5 метри под земјата. “Тунелот е мнногу пософистициран од другите тунели кои се пронајдени во минатото“, изјавил еден од инспекторите.

“Тие ископале карпа, а потоа инсталирале струја, светло, вода и вентилација. Ова е одличен пример за колку се спремни шверцерите на дрога и што се  нема да превземат само за да прошверцуваат дрога во нашата земја“, додале официјални лица. Најмалку осум тунели биле откриени помеѓу две локации во последните седум месеци“, обајви Ројтерс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi