Половина век од “Појадокот кај Тифани“

30 мај, 20110
3185643444de39c65214b7307218985_orig

Во септември оваа година ќе биде 50 годишнината од премиерата на филмот “Појадокот кај Тифани“. Иако овој филм по уметничките квалитети далеку од некои класици како “Кум“ или “Таксист“, факт е дека тој многу влијаеше на популарната култура. Стилот кој го промовираше Одри Хепберн во овој филм повеќе кореспондира со стилот денеска, отколку со стилот на многу девојки кои се снимија подоцна од  Тифани, пред се оние од осумдесетите (“Flashdance”, “Pretty Woman”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma