Поради Штрумфовите, шпанско село буквално посини

11 јуни, 20110
shpanskoseloshtrumfovi

JUZCAR, е мало село со 250 жители на југот во Шпанија, недалеку од Малага, а неодмана буквално посини поради Штрумфовите. Всушност, Sony токму тоа место го избра за светската премиера на филмот  “Штрумфови 3D“, па скоро се во тоа мало место се офарба во сина боја. Филмот во кој гласот го позајми Кети Пери и Хенк Азира, во кината треба да пристигне кон крајот на  јули месец, оваа година.

За да се офарба целиот град во сина боја, потребни биле околу 4200 литри боја, а четките ги земале во рака невработените мештани. За овој чекор потребно беше одобрување од андалузиската влада и од локалната епархија, бидејќи офарбана е и локалната црква, но дозволите биле одобрени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma