Посветата за Pini Bausch прогласен за најдобар документарец

19 април, 20110
wim_wenders

Документарниот филм снимен во 3D верзија, посветен на една од најдобрите коерографки Pini Bausch е прогласен за најдобар документарец на годинешните престижни награди Lola, најзначајните германски филмски награди.

Гермаснкиот режисер, драматург и продуцент Wim Wenders го снимаше документарецот посветен на својата драга пријателка која не успеа да ја доживее светската премиера. Таа починала од болест на 30 јуни 2009 година. Затоа Wim морал да го измени концептот и одлучил да го снима филмот како постхумна посвета.

http://www.youtube.com/watch?v=bwrOurFVMJ0&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma