Познати причините за смртта на Јуриј Гагарин

9 април, 20110
Yuri-Gagarin(1)

Иако Русија  се подготвува да ја прослави 50 годишницата од најпознатиот летот на астронаутот Јуруј Гагарин во вселената, неодамна московскиот Архив открил досега непознати податоци и тајни за причините за неговата смрт, 43 години по несреќата. Документот од кој деновиве е тргната ознаката државна тајна, најверојатно несреќата била предизвикана од обидот Гагарин да избегне атмосферска сонда.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi