Прекрасната Сардинија

26 септември, 20110
1

Сардинија е единствено, мистериозно место, неповторливо со своето смарагдно море.

Бреговите се прошарани со прекрасни бели песочни плажи. Приморските пејзажи се едни од најубавите во светот, бројни мали со волшебно расфрлени островчиња на крајбрежјето.

Едноставноста на островот го прави и народот Сарди, традиционално повлечен и сепак спремен да ги сподели својата култура , обичаите и убавината на дивиот предел со гостите.

Сардинија нуди некои од најдобрите плажи во Медитеранот. Тука навистина секој може да се најде место каде што им се допаѓа.  Флората и фауна на островот прави тоа е крајбрежјето да изгледа како остров на Карибите, а не е европско.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi