Преоптеретување на мозокот

26 мај, 20110
04-01-09mozok

Човечкиот мозок е најсложениот орган во нашето тело. Кога би почнале да истражуваме кои се функции ги има тогаш сигурно би се нашле во волшебен круг од кој нема излез.

Последните истражувања велат дека човекот во текот на днот чита повеќе од 100 илјади зборови. Оваа бројка не ги вклучува и информациите кои мозокот ги прима во текот на работното време. Што занчи дека оваа бројка е многу поголема, кога реално би требало да се каже колку информации дневно влегуваат во нашиот мозок.

Истражувачите советуваат младите да не ги користат социјалните мрежи премногу, бидејќи на тој начин се преоптеретува мозокот. Таму младите читаат многу информации, а големата количина на информации во мозокот негативно влијае на неговиот правилен развој.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma