Проблеми на Егзит?

15 април, 20110
exit-festival

Извршната комисија на Собранието на Нови Сад изјави дека дала забрана на организаторот на музичкиот фестивал Егзит за вршење на подготовките на престојната манифестација. Како што стои во официјалната објава, извршната комисија смета дека организаторот ја уништува Петроварадинската тврдина, каде што се планира да се одржи фестивалот.

Организаторите на фестивалот без претходна согласност од градските власти започнале со ископување на тврдината со цел да изградат санитарни јазли и туш кабини за дсест илјадната публика на фестивалот кој е закажан да се одржи од 6 до 14 јули.

Портпаролот на фестивалот, Алекс Вилер пак ги демантира овие информации и вели дека целата документација која била потребна е обезбедена и сето ова се случува само заради лични интереси на некој од власта.

Од извршниот одбор изјавија дека фестивалот ќе се одржи во најавениот рок, но дотогаш организацијата мора да ја среди документацијата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi