Пронајдено племе во Бразил

1 февруари, 20110
amazon2_369226S0

Бразилските власти покажаа ретки фотографии  на изгубените племиња кои живеат во шумите на Амазон, за да ги заштити и не дозволи нивно  исчезнување. Неверојатните слики покажуваат љубопитни лица на возрасни и деца чии лица се обоени во портокалова боја.  Во рацете држат лакови, стрели и копја. Карактеристично за овие луѓе било тоа што имале необично чело и необично долга коса, а најверојатно се хранеле со овошје што го собирале во шумата. Тие употребувале метални предмети, како што се ножеви. Тие живеат во Бразил, во близина на перуанската граница. Фотографиите биле снимени  од Бразилска национална фондација за Индијанци (ФУНАИ).  Тие тврдат дека за опстанокот на ова племе е во опасност поради нелегални ловци, кои ги напаѓаат племињата од Перу и ги протеруваат во Бразил. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi