Прошетајте го светот за 60 секунди

10 август, 20110
patuvanje

Движи се, Учи, Јади: „Патување на животот“ од 44 дена спакувано е во три едноминутни филмови.

Сите ние сме слушнале за патот околу светот за 80 дена, но новиот инспиративен трилер на видео ги носи гледачите во обиколка на планетата за нешто повеќе од 3 минути.

Рик Мереки и неговите пријатели Ендру Лис и Тим Вајт одлучиле да тргнат на патување на животот и да забележат клучни моменти на ова фантастично патешествие.

За 44 дена обиколиле 11 земји и снимиле скоро терабајт на видеозапис.

После маратонските монтажни сесии, завршиле со три видеа, секое отприлика по 60 секунди долго и поделено на теми кои го дефинираат секое патување: пешачење, учење и јадење.

Уживајте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi