Првиот геј музеј отворен во Сан Франциско

12 јануари, 20110
Country+First+Gay+Lesbian+Bisexual+Transgender+dBEgHmF9Vrll

Сан Франциско е познат по својата либерална заедница и место каде хомосексуалците и транвеститите, може слободно да шетаат низ градот без никој да ги повреди или навреди. Затоа токму тука е отворен првиот музеј посветен на хомосексуалците, но и на целата заедница лица кои се различно ориентирани од хетеросексуалците. Во него во моментов се излижени разн ипредмети, розеви наочари, писма, сексуални играчки. Сите тие предмети припаќаат на познати хомосексуалци, кои меѓу првите јавно признале дека се различни од другите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi