Редовниот оргазам го чува здравјето

19 јуни, 20110
gender_attraction2

Жените кои почесто имаат секс се поздрави и помалку се разболуваат, покажа едно ново истражување во Австралија.
Од австралискиот завод за здравје велат дека жените кои се грижат за својот сексуален живот имаат повеќе енергија и полесно ја одржуваат добрата форма и психичкото здравје. За разлика од нив, жените кои имаат секс помалку од два пати месечно се повеќе склони кон болести и нивната физичка кондиција не е толку добра.

Во истражувањето биле вклучени 300 жени на возраст од 20 до 65 години, а објавено е во списанието Сексуална медицина.

“Откривме дека жените со мала сексуална активност се поневитални”, изјави истражувачот Соња Дејвидсон, додавајќи дека редовениот секс е важен за здравјето на жените.

Повеќе од 90 отсто од изјавиле дека во нивните сексуални активности е вклучени партнер, а околу половина од испитаничките изјавиле дека обично партнерот иницира секс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma