Репродукција на Микеланџело од 12.000 Рубикови коцки

21 април, 20110
Rubiks Cube Sistine Chapel

Ремек делото на познатиот Микеланџело “The Hand of God“ беше одново создадена, но овој пат со 12.090 Рубикови коцки. Единаесетмина фанатици од загатки и пазли беа потребни во текот на 400 часа да ја создадат познатата слика на Микеланџело во нивниот подвиг за светски рекорд. Тимот мораше да ја прилагодува прво секоја рубикова коцка со рака, со цел да се добијат точните бои. Josh Chalom креативниот директор на студиото, изјавил дека ова е првиот дел од проектот, бидејќи тие сакале да ја направат целаиот таван на Систинската капела. Откако ќе завршат, сакаат делото да го прикачат да види на таванот, а тоа ќе тежи од прилика 50 тони, бидејќи ќе бидат искористени повеќе од 250.000 Рубикови коцки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma