Секс пози за слабеење

8 јуни, 20110
sex 3

Тигар и змеј. Во оваа поза жената не седи на мажот, туку е клекната и се крева и спушта. При тоа се држи со рацете за некој дел од телото на мажот. Ова не е вообичаена поза, но со неа се зајакнуваат мускулите на нозете.

Doggie style. Оваа поза е една од најпосакуваните од мажите, па нема да ви биде тешко да ја практикувате кога ќе дознаете дека со неа ќе си помогнете за подобар изглед на вашето тело. За да имате и двајцата ефект на затегнување и слабеење, малку изменете ја положбата. Жената во клекната положба наместо да се потпре на дланките, треба да се потпре на лактите. Мажот наместо да биде клекнат, едната нога треба да ја испруши на напред. Така жената ќе ги зајакне мускулите на рацете, а мажот на колковите.

Клацкалка. Мажот седи на работ од креветот или фотељата, а жената е на него со раширени нозе кренати во воздух. При тоа се придржува за вратот на партнерот. Со оваа поза се зајакнуваат мускулите на стомакот, рацете и нозете.

Приклештени. Жената лежи на стомак со раширени нозе, а нозете од колената надоле и се надвор од креветот. При тоа мажот доаѓа одзади и таа го опфаќа со нозете. Со оваа поза се зајакнуваат мускулите на долниот дел од грбот и мускулите на рацете.

Свеќа. Ако сакате да се реште од целулитот на стомакот ова е идеална поза. Жената лежи на грб со благо раширени нозе, кренати нагоре. Се поткрева полека и задникот, додека партнерот нормално и помага при тоа. Доколку не може многу да издржи жената во оваа положба, тогаш нека ги потпре нозете на раметата на партнерот, но ефектот ќе биде многу помал.

И уште нешто…

При соблекување се согоруваат 8 до 87 калории.

Бакнувањето согорува 120 до 325 калории.

Мастурбацијата согорува 100 до 150 калории.

Сексот согорува 300 калории.

Оргазмот согорува од 60 до 100 калории.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi