Сексот за една ноќ – повеќе слободни или повеќе несреќни?

21 декември, 20110
intimno L

Во основата на овој феномен лежи чисто психолошка причина, независно од фактот, што сексот за една ноќ е изграден само од клетките на нагонот. Пред вие да легнете во креветот со некого само за една коќ, во истиот кревет од поодавна лежи вашата лична дисхармонија.

Жените како и мажите, очекуваат постојано да добиваат од средината потврда за својата привлечност, сексуалност и уникатност. Причината поради која љуѓето се решаваат за секс за една ноќ е длабоката желба да бидат посакувани од другите.  Сексот е еден од најлесните начини претставниците и од двата пола да добијат потврда за своите квалитети. На еден комлициран и нејасен механизам преку увереноста во креветот тие сакаат да ја негираат неувереноста или пак да ја докажат увереноста во другите животни полиња. Во неговата основа лежи копнежот да утврдиме баланс меѓу желбите на душата и телото.

Сексот за една ноќ е толку краток, што не заслужува да зборуваме повеќе за тие броени минути. Доволно е да знаеме, дека го има, за да знаеме да го препознаеме и да го исфрлиме точно пред разденување!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma