Семејството Кардашијан злоупотребуваат и експлоатираат малолетници???

22 декември, 20110
1

Еден од многуте приходи на планетарно популарните Кардашијан се нивните модни брендови. Во фабриката каде се прозиведуваат нивните брендови наводно, работат малолетници во неподносливи услови.

Според американскиот магазин Star работниците во фабриката на семесјтвото Кардашијан често страдат од злоупотреба и експлоатација. Организацијата на човекови права објави истрага за овој случај.

“Кардашијан имаат работа со некои лоши луѓе. Не само што ѕвездите како нив ги искористуваат работниците, туку одат и во чекор со владата која плука на демократјата и правата на жените”, вели Чарлс Кернаган, директор на Институтот за глобална работа и човековите права.

Семејството кардашијан има многу брендови, само оние кои се произведуваат во Кина се во моментов под истрага. Тоа се: K-Dash, Kris Jenner Kollection i ShoeDazzle.

“Луѓето како што се Кардашијан произведуваат свои брендови во Кина, бидејќи ќе створат поголем профит, поради тоа што цената на самата работа е ниска во споредба со САД и другите земји”, вели Ли Куанг, претседател на  China Labor Watch организација која се бори против експлоатација на работниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma