Сериозна лекција за послушност

25 јануари, 20110
5087449233_4fcb1221dd

Децата од Акита, Јапонија имаа сериозна лекција за тоа дека треба да ги слушаат своите родители и дека треба да бидат послушни. Во Центарот за туризам се оддржал настан на кој учествувале неколку семејства. Луѓе облечени во костуми како чудовишта ги плашеле децата со ужасни крици и прашањето дали од сега ќе ги слушаат родителите. Во согласност со традицијата, настанот бил наменет за родителите кои се борат со децата постојано, со цел да ги одвикнат од лошите навики да се тепаат едни со други, да гледаат телевизија при тоа запоставувајќи го училиштето и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi