Школо за сирени

12 април, 20110
shkolosireni

Сакате да станете вистинска морска сирена? И за тоа постои школо на Флорида. Познатите Weeki Wachie сирени, кои уште од 40 тите изведуваат егзотични танци под вода, во водниот парк на Флорида ги предаваат тајните за занаетот на сирените. Водниот парк во Флорида нуди камп за сите оние кои сакаат да станат сирени, обајви Daily Mail. Weeki Watchie со децениии ги забавуваат посетителите, а од неодамна почнале да го пренесуваат своето знаење на други девојки и жени. Девојките тука можат да научат како да пливаат и да изведуваат заводливи танци. Пред вистински да запливаат во своите перки, тие прво се учат гимнастика и танци.  Ова е еден вид уметност, а физички бара доста голема спремност да се изведе и најмал танц, изјавила Пенелопе Гонзалес, една од учесничките. Обуката за сирени моментално ја води Barbara Wynns. “Прв пат кога ќе влезат во вода ученичките делуваат како да се борат со сопственото тело. Но, доста брзо успеваат да изведат елегантни потези и се приметува дека самите уживаат“, изјавила Barbara Wynns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi