Шпанија: Добитниците на лотарија ќе поделат 2,5 милијарди евра! :)))

23 декември, 20110
127842

Економската криза на кратко е заборавена во Шпанија, каде вчера беа поделени 2,5 милијарди евра на среќните добитници на шпанската лотарија.

Главната награда од 720 милиони евра, позната како „El Gordo“, ќе ја поделат среќните добитници кои уплатиле пари на бројот 58268.

Таа бројка се наоѓала на 1800 тикети, што значи дека победниците добиле по 400.000 евра.

Шпанија е во длабока еконосмка криза, а стапката на невработеност е поголема од 21%, поради што тадиционалната божиќна лотарија оваа година одбележа големи редици и покрај високите цени на тикетите.

httpv://www.youtube.com/watch?v=lKW4Vf0KMuI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma