Што се случува со љубовта по три години?

22 март, 20110
anger

По три години повеќето врски паѓаат во криза и обично завршуваат со прекин, а виновници за тоа се модерниот начин на живот и стресот.

По третата година партнерите стануваат по арогантни еден кон друг и го губат трпението. Тоа е причина за почести кавги, а тоа води кон губење на желбата за секс. Партнерите кои се во врска пократка од три години поминуваат двојно помалку време во кавги отколку оние кои се во врска подолга од три години.

Главни причини за фрустрацијата се: партнер со пекумерена тежина, недостиг на пари, личната хигиена и лошиот општествен живот. По три години одењето во кино, на романтични вечери или ресторани е се поретко.

67% од паровите велат дека одредени навики и однесување кои на почетокот им биле интересни, сега се проблем и ги доведуваат до лудило.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma