Штрајк без секс

1 јули, 20110
pojas-nevinosti-498

Жителките на еден мал град Барбакоаса во Колумбија, одучиле да почнат штрајк со секс додека не се исполни нивното барање, а тоа е да се поправи една сообраќајница.

Всушност, преку 250 жени од овој град решија да апстинираат од секс, а со тоа да ги натераат своите мажи да ја поправат опасниот пат, кој го прврзува малиот град со остатокот од земјата.

Идејата од која се водени, е дека тоа ќе ги охрабри и натера мажите да бараат од владините институции овој пат конечно да се поправи, бидејќи владата по 20 години нема почнато со работа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi