Скопје доби уште шест нови нископодни автобуси

1 јуни, 20110
LAZ 02 10

Во Скопје пристигнаа уште шест новопроизведени нископодни автобуси кои се очекува да бидат пуштени во сообраќај за 10 дена.

“Согласно Договорот помеѓу Министерството за транспорт и врски и “Лвивски автобусни заводи“ од Украина, пристигнати се уште шест новопроизведени нископодни автобуси и  истите се очекува да бидат пуштени во сообраќај  за 10 дена“, стои во соопштението на Јавното сообраќајно претпријатие.

Во изминатите месеци во сообраќај беа пуштени 32 нископодни автобуси, а вкупната бројка за набавка на нископодни автобуси е 80, додека за двокатни 202.

Извор: Нетпрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma