Слаткиот оцелот

21 декември, 20110
baby-ocelot

Оцелот, или познат како малечок леопард, е дива мачка која живее во Јужна и Централна Америка, а исто така може да се забележи и посеверно во Тексас и Тринидад и Тобаго. Оцелотот е сличен во изгледот на домашната мачка. Неговото крзно е исто како она на леопардот и јагуарот. Поради таа причина, стотици илјади оцелоти беа убиени низ минатото. Овој вид беше сметан за загрозен од 1972 до 1996. Погледнете ги овие неверојатни фотографии од ова убаво животно. Уживајте.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma