Сте чуле ли за интернетска телевизија? Гугл ќе ја освојува Британија со Гугл ТВ!!

29 август, 20110
google Tv

Гигантската коорпорација Google во наредните шест месеци одлучи да ја стартува својата интернетска телевизија во Велика Британија , откако во САД услугава веќе доживува подем.

Оваа услуга им допушта на корисниците едноставно префрлување на програмата од интернет до своите телевизиски приемници. Постои посебна кутија која лесно се поврзува со приемниците и која овозможува пребарување на телевизиски и интернетски содржини само со еден клик, без никакви кабелски компликации. Нема потреба од користењето на класичните далечински управувачи, бидејќи можат да се користат smartphone-овите или IPhone-ите, а по се изгледа дека ќе се надогради услугата и со гласна наредба. Во овој пакет истотака влегува и посебната HD (висококвалитетна) верзија на YouTube.

Ерик Шмидт или поконктрено претседателот на Google, сите свои конктертни планови и визии за услугата ќе ги образложи на Единбуршкиот Телевизиски фестивал во Велика Британија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma