Стогодишна баба оди на училиште да научи да чита и да пишува

3 јуни, 20110
izolina kampos

Бразилката Изолина Кампос е баба која на 25 мај наполни 100 години, а одлично се држи. Таа сега одлучила дека сака да научи да чита и пишува. Имала уште еден ваков обид во 1998 година, но поради здравствени проблеми се откажала од намерата. Сега таа почнала да посетува вечерно ушилиште. Не сакам да бидам интерна жена, сакам да бидам пример за сите жени кои сакаат да учат, изјавила бабичката.

Таа во младоста работела во фабрика за шеќер заедно со своите браќа. Сега е најамбициозниот ученик во класот. Таа секогаш сака да учи нешто ново, постојано прашува и секогаш е активна на часовите, изјавила директорката на училиштето.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma