Стотици парчиња пластика во стомакот на една желка

25 март, 20110
Turtle stomach plastic

Еколозите се загрижени за несовеснотооднесување на луѓето, бидејќи сето тоа се одразува на животот на оваа планета. На брегот на Аргентина е пронајдена една желка која била подложена на испитување, а резултатите од испитувањето се застрашувачки. Во стомакот на таа желка биле пронајдени стотици парчиња плоастика, која била фрлана од старна на несовесните луѓе. Експертите сметаат дека доколку загадувањето продолжи со ова темпо може да биде фатално. Луѓето моментно произведуваат 260 милиони тони пластика годишно, но најголемиот проблем е што голем дел од таа пластика завршува на погрешно место.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi