Studebaker Commander

27 октомври, 20110
0

Името Commander било користено во поголемиот период од постоењето на Studebaker компаниите. Името било објавено во 1920 година и се користело постојано од страна на компанијата, со исклучок на неколку години, и тоа 1936 и од 1959 до 1963 година. Името Commander имало многу должности во текот на своето постоење од кои некои означувале линија на премиум модели на компаниите.

Поствоениот Studebaker Commander бил всушност работа на Виргил Екснер и Рејмон Леви. Предницата во форма на куршум и хромираните лајсни му даваат посебен изглед на возилото. Моќта доаѓала од моторот V8 од 233 кубни инчи со overhead вентили, која со текот на годините се повеќе се зголемувала. Во 1952 година, “Командантот” бил избран како “Indianapolis 500 Pace” автомобил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi