Светската здравствена организација идентификуваше нов витамин

20 јануари, 20110
bottles on the wall

Светската здравствена организација после детално истражување за време на празниците, го објави ставот дека етил алкохол е новиот витамин. Алкохол – објаснува Маргарет Чан, директор на СЗО, е супстанцата без која човечкото тело во одредени периоди неможе правилно да функционира. Нашите истражувања во текот на изминатите Божиќни и новогодишни празници го потврдија сомневањето дека во овој период, човекот мора да имаат во себе одредена количина на алкохол во организмот да функционира нормално – вели Чан. Хипервитаминоза од овој витамин води до сериозни проблеми во дигестивниот систем и тешки главоболки. Симптомите може да траат неколку дена. Од друга страна, луѓето со недостиг на овој витамин, често се повлекуваат, депресивни се и изолирани од општеството. СЗО нема воспоставено име за новиот витамини. Постојат шпекулации дека тој ќе биде наречен витамин Х како што сугерира името c2h5oh овие супстанции припаѓаат на иста група. Ако предложените измени од страна на СЗО се усвојат се очекува овој витамин да го има во аптеките во средината на следната година. Водечките производители на алкохол не покажале интерес за производство на шумливи таблети или гранули на нов витамин и волја, па по сета веројатност, фармацевтите треба да го продаваат како пијалок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma