Свежото млеко поздраво од преработеното ?

28 јуни, 20110
kravica_mleko

Научниците никако да се согласат околу тоа дали свежото, непреработено млеко е поздраво од она преработеното.

Новите истражувања донесоа нови сознанија. Британските научници соопштиле дека штотуку измолзеното млеко обилува со незаситени масни кислеини кои се драгоцени за здравјето на човекот, а кои се губат при текот на обработката.

Токму овие масни киселини благотворно делуваат на работата на срцето, и спречуваат создавање на канцерогени клетки.

Научниците истакнале и дека во пролет и лето, кога кравите се хранат на зелените ливади, млекото е многу похранливо отколку во периодот на зимата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma