Свирел на инструменти од мраз, на -33 степени

9 март, 20110
trombon-od-mraz

Станува збор за единствениот музичар кој свири на инструменти кои се направени од мраз, па заради нивниот материјал мора да свири на температура од -33 степени. Норвежанецот Терје Исунгсет веќе 10 години свири на тапани, харфа, труба направени од мраз. Најнеобичниот инструмент кој досега го има направено е тромбон, кој бил направен од глечер стар 2.500 години. Инструментот траел 50 настапи, но според овие стандарди тоа е доволно долг период.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi