Шрек навистина постоел?

9 март, 20110
maurice_tillet_and_shrek

Цртаниот јунак Шрек, за кој се сметаше дека е измислен лик сепак е реален. Всушност тоа е професионалниот борач Маурицио Тилет, кој бил болен од агромегалија, болест која предизвикува неконтролирано растење на коските. Заради својот изглед тој морал да замине во САД, каде ја започнал својата кариера. Бил и актер и писател кој зборувал на 14 јазици. Пред својата смрт борачот Боби Манагоф побарал дозвола од Тилет да направи глинен калап од неговото лице. Тој го дозволил тоа и калапот стоел долги години на работната маса на борачот. Па освен по изгледот изгледа дека Шрек, ги имал и карактеристиките на добродушност француски ангел, Маурицио Тилет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi