Топ 10 банки во светот

23 август, 20110

Сите знаеме што значи зборот ‘банка”, некој ја користи за да си ги стави паричките и да си зема камата, а некој пак ја користи за кредитче, па сега го боли глава како ќе го враќа. Банките имаат и други добри и лоши страни но сега нема да навлагаме во тоа.

Global Finance секоја година го објавува својот годишен извештај на 10-те најголеми банки во светот (мерени според најголем обрт на средства).

 

1. BNP France

2. Royal Bank of Scotland Group

3. HSBC Holding

4. Crédit Agricole

5. Barclays

6. Bank of America

7. Mitsubishi UFJ Financial Group

8. Deutsche Bank

9. JP Morgan Chase

10. Citi Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi