Топ 10 најопасни домашни кучиња во светот

25 јуни, 20110
naslovna kuce

10 Далматинец

Големо изненадување е што листава почнува баш со Далматинец, посебно што се појавуваат во филмовите како екстремно нежни животни. Тие се многу енергични и умни кучиња но бидејќи се премногу заштитнички настроени, познато е дека може да бидат агресивни зависно до човечкото однесување или доколку бидат провоцирани.

9 Маламут

Доколку бидат оставени сами , може да бидат доста деструктивни. Тие личат на волци но во карактер не се такви агресивци, но постои можност за такво однесување доклку не се тренираат.

8 Хаски

Уште едно куче слично по изглед како волк. Не се типично агресивни но исто како и Маламут може да станат доколку им е досадно или доколку не бидат физички истрошени. Дефинитвно е потребно тренирање и доста посветеност.

7 Боксер

Поради големата индивидуалност и тврдоглавост влегуваат во оваа листа и Боксерите.

6 Германски Овчар

Тие се познати како агресивен вид. Толку се интелигентни да отценат за своите постапки што и тренинг не успева во многу случаи.

5 Преса Канарио

Листава нема да е комплетна без овој вид. Тие се создадени како чувари на стока, последниве децении се користат како чувари на разни објекти и домаќинства, зошто се доволно силни да совладаат човечко суштество.

4 Чау Чау

Ова е на 4то место бидејќи највеќе изненадува со својот излгед. Бидејќи го имаме фактот на изгледот знае и да излаже, без соодветен третман овие кучиња може да бидат доста агресивни.

3 Ротвајлер

Големи и силни кучиња, во природа им е да бидат чувари кои и те како може да направат доста штета при напад.

2 Доберман

Премногу лојални и приврзани кон својот чувар, ги прави прави и големи другари, но кои со својата брзина и сила може да бидат опасни.

1 Пит Бул

На прво место како најопасен вид на куче е Пит Бул. Тие се одгледувани со една цел – борба. Особено се опасни за и покрај неискусни сопственици.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi