Топ 10 Сериски Убијци

29 јуни, 20110
gun

10. Wayne Williams

Wayne Williams неславно е познат како Atlanta Child Murderer. Има убиено 29 деца од 1979 до 1981. Тој е осуден двапати на доживотна робија, иако ден денес се изјаснува како невин.

9. Dean Corll

Dean Corll заедно со неговите соработници David Brooks и Elmer Henly, убил 27 момчиња меѓу 9 и 21 година. Жртвите биле тепани, силувани и потоа изгорени во Хјустон, Тексас. Dean бил застрелан од неговиот соучесник Elmer Henly. Henly во 1976 бил осуден на 99 години затвор а Corll на доживотен затвор.

8. John Wayne Gacy

Во 1978, John Wayne Gacy признал злосторство дека малтретирал и убил вкупно 33 возрасни мажи, од кои 28 биле закопани под неговата куќа. 14 години покасно во 1994 бил убиен со хемиска инјекција.

7. Gary Ridgeway

Gary Ridgeway во 1980 убил оклу 50 жени во Вашингтон, околината на Сиетл и Такома. Тој сексуално ги злоставувал и навредувал жртвите пред да ги задави. Познат е уште под псевдонимот Green River Killer. Во 2003 бил осуден на 48 доживотни казни.

6. Moses Sithole

Moses Sithole , Јужно Американец кој силувал и убил 40 жени во рок од две години 1994 и  1995 година. Тој е заразен со сида и осуден е на 2410 години затвор.

5. Gerald Stanos

Gerald Stanos убил над 42 луѓе, кои претежно биле проститутки и авто стопери. Или пукал во нив, ги бодел, понекогаш и ги давел. Во 1998 бил убиен на електричен стол во Флорида.

4. Andrei Chikatilo

Русин кој убил над 52 жени и деца во период од 1978 до 1991 година. Бил осуден и погубен во 1991 со пукање во него.

3. Bruno Ludke

Германец кој убил над 85 жени. Ги малтретирал сексуално и ги давел. Во 1943 година конечно бил фатен и во 1944 умртвен со хемиска инјекција.

 

2. Henry Lee Lucas

Човекот кој бил осуден на убиство на 100 жртви, иако тој тврдел дека убил над 3000 луѓе. Тој имал соучесник Ottis Toole кој му помогнал во тие 100 убиства. Тој бил осуден на доживотна робија но во 2001 умрел во затвор.

1. Pedro Alonso Lopez

Најопасниот е Pedro Alonso Lopez. Со жртви кои се над 300, бил познат како чудовиштето од Андес. Во 1978 убил над 100 жени од различни домородни племиња во Перу. Најшокантно е што тој не бил суден и осуден на затвор за сите тие злосторства.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi