Топ 10 Урбани форми

21 јули, 20110
urban01

Ова е проектот на Хавиер Делори, студии на повторливи карактеристики на модерните градови, со Брисел како прво поле на истражување. Овој проект се сотои од неколку поглавја – ”Barre d’ilot” (одраз на урбаните блокови во рамките на истрискиот град, неговаиот распад и нејзиното заменување со станбени и деловни кули), ”Dom-ino” (ова име е подршка на концептот на Ле Кробусирс. Критичар на функционална  и профитабилна архитектура, симбол на суета и кршливост) и ”Facede Libre” (одраз на фасадизмот, ”Дизниленд” градот…)

”Barre d’ilot”

”Dom-ino”

”Facade libre”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit