Топ 20 секс пози

25 мај, 20110
making love

Никогаш не е на одмет да воведете нешто ново во сексот. Можеби дел од овие пози ги имате веќе пробано, но за оние на кои им треба идеја, ви предлагаме топ 20 секс пози.

20. Сензационално самарче

Секс на косо? Вреди да се проба, а не да се пропушти.

19. Клекнати

Жената е клекната врз мажот, таа ги има темпото и правилата во свои раце.

18. Лице во лице

Интимна, љубовна, романтична… убаво е чувството кога сте навистина блиску до партнерот.

17. Потстанувајќи

Оваа поза влегува во топ 20 затоа што е одлична поза за стимулирање на G точката.

16. Ножички

Во оваа поза се што треба жената да направи е да легне, а останатото го прави мажот. Во оваа поза доаѓа до движење на карлицата, при што може да се стимулираат различни делови од вагината и да ја доведе жената до незаборавно искуство.

15. Пајак

Во оваа поза партнерите лежат еден спроти друг со свиткани колена. Не бара многу напор, при што е одлична поза за утринско расонување.

14. Жената на врвот

Ова е една од најпосакуваните пози за жените, кои  ја имаат контролата во свои раце, а и на мажите кои уживаат во “докажувањето” на партнерката.

13. Судир на брзини

Мажот ја има контролата во свои раце, тој ја диктира брзината, а жената е онаа која треба да го прати.

12. На нога

Оваа поза и нуди на жената големо уживање и нежност. Додека таа стои, партнерот е зад неа, а неговите раце имаат слобода да ги достигнат интимните делови од нејзиното тело.

11. На работ од рајот

Ова е одлична поза за достигнување на врвен оргазам кај жената.

10. Секси лажица

Малку се разликува од онаа класичната “Лажица”, но оваа поза дава малку подобри ефекти.

9. Коридор

Оваа поза може да ја направите било каде доволно е само да има каде да седне партнерот. Но, за успешно да ја направите треба и двата партнери да имаат цврсти мускули.

8. Галопирачки коњ

Во оваа поза горниот дел од телата на партнерите се одвоени но не значи дека не постои силната поврзаност.

7. Добро раширени нозе

 

Жената е на врвот, но овој пат таа е со раширени нозе. Нозете треба да се поставени како во позиција на шпага. Ова искуство може да го доживеат само оние жени кои се поеластични.

6. Клекната лисица

Мажите ја обожаваат оваа поза, бидејќи наликува на doggy позата, а жените ја сакаат бидејќи лесно се стимулира G точката.

5. Превиткани

Можеби на прв поглед изгледа лошо, но по доживеаниот оргазам во оваа поза ќе биде тешко да се пронајде начин да му заблагодарите на партнерот.

4. Мажот во стапица

Ова е мал пресврт на мисионерската поза. Во оваа поза има поголемо надразнување кај двата партнери.

3. На лице место

Изгледа комплицирано, но навистина не е така. Кога еднаш ќе ја пробате ќе сакате да се повтори.

2. Магичен куршум

Оваа поза е често практикувана бидејќи им нуди поеднакво уживање и на двата партнери.

1.  Опуштена

Оваа поза од жената бара само да легне и да ужива, а мажот ја има контролата во свои раце. Тој има целосен поглед на жената, а и одврзани раце да прави што сака.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi