Транссексуалци сега и официјален пол во Непал?

9 јануари, 20110
220943966rwQEzf_fs

Непал, иако е позната конзервативна држава, ги победи табуата кога станува збор за прогресивни ставови на родовата самоидентификација. Владата само најави дека тие ќе дозволат додавање на “третиот пол” опција за претстојниот попис за да се приспособат за лицата кои не се идентификуваат како машко или женско. Индија, исто така, избра да ги вклучи транссексуалците во категорија за пописот во 2011 година. Дали во 2020 година, Соединетите Американски Држави ќе го направат тоа? За повеќе клик тука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi