Три киви на ден и ќе заборавите што е тоа болест

24 декември, 20110
kivi

Научниците откриле дека кивите имаат уникатни својства. Јапонските научници тврдат дека кивите се најполезното овошје. Кивите содржат толку многу антиоксиданти што ги победуваат јаболкото, портокалот, мандарините и сите останати. Јапонските специјалисти извршиле еден експеримент, односно учесниците секојдневно јаделе по три киви и после тоа било мерено нивото на антиоксиданти во организмот. Кај испитаниците нивото било многу поголемо за разлика од оние што примале друг тип овошје. Антиоксидантите од кивите ги прогласиле за едно од најмоќните средства во борбата против карценогени заболувања, Паркинсонова болест, Алцхајмер и многу други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma